ezel

28.1.10


Bu sefer de Ezel dizisinin senaryosu çalındı!!

Aşk, kin, ihtiras dolu olan bu yılın flaş dizisi Ezel’in senaryosunun başına gelenler, içeriği ile paralel gelişiyor. Geçtiğimiz günlerde reklamcı-köşe yazarı Ali Atıf Bir’in ortaya çıkardığı üzere dizinin senaryosunun Monte Cristo Kontu'ndan çalıntı olduğu iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu sefer ise kendisine "Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste" ismini veren bir grup bilgisayar korsanı, Ezel dizisi senaristlerinin bilgisayarına ulaştı ve senaryoyu çaldı.

NGH ekibi olarak çalınan bu senaryoya erişmiş bulunuyoruz. Fakat dürüst, ciddi, gerçek, bilimsel vb. habercilik ilkelerimizden kaynaklı olarak eriştiğimiz bu senaryoyu yayınlamama kararı aldık. Amma velâkin şöyle de bir durum var sevgili okuyucularımız, biliyoruz ki Ezel dizisinde özellikle başarılı oyuncu Tuncel Kurtiz’in Ramiz dayı karakteri ile alakalı olarak halkımızın içini kemiren sorular var. Birçok vatandaşımız "Ramiz dayının bu dizideki rolü nedir? Neden Ömer’i bu kadar çok seviyor? Canını ortaya koyacak kadar neden kendini ateşe atıyor? Cengizgillerle geçmişten kalan bir hesabı mı var? Yoksa soyulan kumarhane onun muydu?" gibi kafasını meşgul eden sorular yüzünden geceleri uyuyamıyor. Bu yüzden birçok insan işe geç kalıyor. Ekonomik verim düştü ve brokerlar “Ekonomi resesyona girmek üzere” uyarısında bulundu. Bu duruma daha fazla seyirci kalamayacağız. Vicdanımızın sesini dinleyerek en azından senaryoda Ramiz dayı ile alakalı olan kısımları sizlerle paylaşıyoruz.

İşte Ramız Dayının Sırrı!

Dizinin bundan sonraki 373 bölümünün senaryosunu okuduğumuzda şu gerçeklerle karsılaşıyoruz. Zaman zaman dizide ‘flashback’ler gösterilmeye devam edecek ve bunun bir kısmı Ramiz dayının geçmişiyle ilgili olacak. Ramiz Dayı’nın Ömer’i bu kadar sevmesinin sebebi geçmişinde onun gibi kata külleye getirilmiş olması. Cengizgillerle olan derdi ise esas olarak Salih Kalyon’un canlandırdığı Serdar karakterinden kaynaklanıyor. Ramiz dayı hapse düşmeden önce tilki Serdar karakteri, Ramiz’i oyuna getirerek malını gasp eder ve sevdiği kadını elinden alır. Eyşan aslında Ramiz’in kızıdır, fakat bunu ne Ramiz ne de tilki Serdar bilmektedir. Dikkat ederseniz Eyşan Ramiz gibi esmer, kardeşi Bahar ise tilki Serdar gibi beyaz tenlidir. İleride Eyşan’ın annesinin ortaya çıkmasıyla bazı sırlar açığa çıkacak fakat bu konuya pek girmeyelim. Ramiz Dayı intikam için tilki Serdar’ın meydana çıkmasını beklemektedir ve Ezel’e sürekli “erken davrandın yeğen, erken davrandın” demektedir.

Dizi ilerledikçe tilki Serdar yavaş yavaş mevzuya girmeye başlayacak. Ezel’in aslında Ömer olduğunu fark eden ilk kişi o olacak, karşı taktikler, salvolar uygulamaya koyacak. Cengiz, Ali, Eyşan üçlüsünü bu doğrultuda yönlendirmeye başlayacak. Fakat karşı taraftaki esas oyuncunun, eski hasmı Ramiz Dayı olduğunu biraz geç fark edecek, her ne kadar Kerpeten Ali’nin Ramiz’in halaoğlu olduğu sırrını kullanmaya çalışsa da bu çetin savaşı kazanan tabi ki … Neyse bundan sonrasını açıklamayalım tadı kaçmasın.

Ramiz dayı’nın Hassan Sabbah’ın sadık köpekleriyle alakalı hikâyelerinde bununla ilgili ipuçlarını bulabilirsiniz. Senaryoyu çalan utanmaz hacker’lar aynı zamanda, senaryoları çalındıktan sonra senaristlerin aralarında geçen msn konuşlarını da ele geçirdiklerini ve bu belgede şok ifadeler olduğunu açıkladı. Bu konuşmalara ulaşmaya çalışıyoruz. Kendilerine bayramda konu komşunun getirdiği kurban etlerini teklif ettik, pazarlıklar sürüyor, konuşmaları elde eder etmez sizlerle paylaşacağız. Bizi izlemeye devam edin.

0 yorum: