the legend of the seeker

1.7.09



Dizi, Richard Cypher (Craig Horner) adındaki genç bir korucu, Kahlan Amnell (Bridget Regan) isimli esrarengiz bir kadın ve Zeddicus Zu'l Zorander (Bruce Spence) adlı bir büyücüden oluşan üçlünün, kötülerin kötüsü, şer büyücüsü Darken Rahl'ın (Craig Parker) antik ve korkunç bir gücü ele geçirmesini engellemek için yaptıkları destansı yolculuklarını anlatıyor.

Serinin türkçeye çevrilmiş ilk kitabının arka yüzündeki yazı, dizinin ilk bölümünü de özetliyor :

Kitap, dünyanın mütevazı koruyucusu Richard Cypher'in hikâyesini anlatıyor. "Richard'ın hayatı, son büyücü Zedd'i ararken Rahl'ın suikast timinden çaresizce kaçan güzel Kahlan'ı kurtarmasıyla tamamen değişir. Yalnızca Zedd, efsanevi doğruluk Kılıcı'nın korkunç gücünü kullanabilecek, bozulmamış kalbe ve kararlılığa sahip birini Doğruluk İzcisi olarak atayabilir. Yalnızca Doğruluk İzcisi, bütün canlı şeyler üzerinde etkili olan güçlerini efendilerinin buyruğuna başheden Orden'in Üç Kutusu'nu ele geçirmeye engel olabilir...

Dizi, her ne kadar Zeyna ve Herkül'dekine çok benzer ortamlarda geçiyor olsa da yapımcılar bu diziyi komedi unsurundan arınmış, daha "ciddi" bir dizi yapmaya çalışıyorlar. Yine de eski oyuncularla bu yapımda ara ara buluşuyoruz. Örneğin, Herkül'ün sağ kolu Iolaus rolü ile tanıdığımız Michael Hurst 2 bölüm yönetip bir bölüme oyuncu olarak, Zeyna'dan Joxer rolü ile tanıdığımız Ted Raimi da başka bir bölüme oyuncu olarak konuk oldular.

90'ların o komedi unsurundan arınmaya çalışırken, action sahnelerinde 2000'lerin teknolojisine yer veriyor olması diziyi biraz daha izlenir kılıyor.


22dakika

0 yorum: